Processtukken schrijven: methoden en technieken (Live webinar)

Processtukken schrijven: methoden en technieken (Live webinar)

Datum cursus: Donderdag 3 oktober 2024
Doelgroep: Advocaten en overige academici

Docent: Mr. dr. L. Reurich

- Raadsheer plaatsvervanger Gerechtshof Den Haag
- Docent Beroepsopleiding advocaten

Cursusbeschrijving:
Hoewel het schrijven van processtukken de kernactiviteit van de procesadvocaat is, zijn er nauwelijks beschouwingen of trainingen die inzicht bieden in de vraag hoe een processtuk optimaal wordt ingericht. Deze cursus beoogt in die leemte te voorzien. De methoden en technieken van het schrijven van processtukken worden in kaart gebracht en aan de hand van praktische oefeningen en een geanonimiseerd procesdossier inzichtelijk gemaakt. De cursus geeft aldus systematisch inzicht in de know how van het schrijven van processtukken waaraan ook de ervaren procesadvocaat tal van nuttige tips zal kunnen ontlenen.

Wat is de meest effectieve inrichting van het petitum van de dagvaarding? Wat bepaalt de optimale rangorde van de vorderingen? Hoe dienen de verschillende verweren en excepties in de conclusie van antwoord te worden gerangschikt? Wat zijn de tien technieken om ter comparitie (of na afloop daarvan) het nemen van een nadere akte of het overleggen van producties 'af te dwingen'?

Deze vragen - en tal van andere - worden in deze cursus door een ervaren rechter uitvoerig behandeld. Hoewel de diverse voorbeelden en casuïstiek zijn ontleend aan het algemene Vermogensrecht, is de cursus niet gericht op kennisoverdracht (knowing that) maar op het verwerven van vaardigheden (knowing how). Aan het einde van de cursus worden de bevindingen samengevat op een lijst van honderd tips & tricks die op kantoor bij het schrijven van processtukken behulpzaam kunnen zijn.

Cursus: Donderdag 3 oktober 2024
Locatie: Online
nvt
nvt
Parkeren: nvt
Tijdstip: 13.30 uur – 18.00 uur
PO punten: 3
Prijs: €299,- bij uw aanmelding voor 3 september 2024, daarna €399,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.