Actualiteiten Arbeidsrecht

Actualiteiten Arbeidsrecht

Datum cursus: IN VOORBEREIDING
Doelgroep: Advocaten en overige academici

Docenten: Mr. R.A.A. Duk en Mr. L.B. de Graaf

Mr. R.A.A. (Rogier) Duk heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en Columbia University School of Law. Na van 1970 tot 1972 aan de Universiteit van Amsterdam werkzaam te zijn geweest als wetenschappelijk medewerker sociaal-economisch recht is hij sinds 1 april 1972 advocaat te ’s-Gravenhage, eerst bij het huidige kantoor De Brauw Blackstone Westbroek en sinds 1 januari 2012 bij BarentsKrans. Hij heeft zich gespecialiseerd in het arbeidsrecht in ruime zin, (individueel en collectief) arbeidsovereenkomstenrecht en medezeggenschapsrecht. Hij beoefent zowel de feitelijke als de cassatiepraktijk.

Daarnaast is Rogier Duk bijzonder hoogleraar bijzondere arbeidsverhoudingen aan de Erasmus Universiteit. Hij is redacteur van SEW en van eerst SMA, thans TRA en publiceert regelmatig. Met Prof. Bouwens is hij de bewerker van Van der Grinten Arbeidsovereenkomstenrecht.

In de periode van november 2013 tot november 2015 was Rogier Duk verbonden aan de Erasmus School of Law als bijzonder hoogleraar Bijzondere Arbeidsverhoudingen.

Laurens is sinds 2008 verbonden aan BarentsKrans en sinds 2016 partner bij het kantoor. Laurens staat veel partijen bij in de olie & gas industrie, de transportsector en de software-industrie. Hij heeft ruime ervaring met complexe reorganisaties, werknemersconcurrentie, fusies en overnames, gelijk loon-kwesties, internationale arbeid en onderhandelingen met vakbonden en ondernemingsraden. Laurens heeft in 2013 cum laude de post-academische specialisatieopleiding Grotius Arbeidsrecht afgerond. Hij publiceert regelmatig in arbeidsrechtelijke vakbladen en is docent voor de PALA.

Laurens is in 2017, 2018 en 2019 genoemd als “Next Generation Lawyer” in de Legal 500. In Chambers Europe 2019 is hij genoemd als “Up and Coming”.

Cursusbeschrijving:
Tijdens de cursus Actualiteiten Arbeidsrecht wordt u aan de hand van recente rechtspraak en wetgeving op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Voorbeelden van dergelijke ontwikkelingen zijn zaken als Shell (herplaatsing), Ecofys (d-grond), easyJet (onderkruipersverbod), Deliveroo (platformwerk), ING (gelijkwaardige voorziening), ANWB (a-grond) recente stakingsrechtspraak, de impact van de WAB, en zo verder.Cursus: IN VOORBEREIDING
Locatie: nnb
nnb
nnb
Parkeren: nnb
Tijdstip: 10.00 uur - 17.30 uur
PO-punten: 6
Prijs: €399,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.