Actualiteiten Erfrecht

Actualiteiten Erfrecht

Datum Cursus: Vrijdag 26 november 2021
Doelgroep: Advocaten, notarissen en overige academici

Docenten: Prof. mr. F.W.J.M. Schols en prof. mr. B.M.E.M. Schols

Freek Schols is gespecialiseerd in de civiel- en fiscaalrechtelijke aspecten van het familievermogensrecht, waaronder te begrijpen het erfrecht. Hij is thans als hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen. Tot november 2008 was hij hoogleraar Estate Planning aan deze faculteit.

Bernard Schols is oud-notaris en thans als hoogleraar Succesierecht en Belastingen van rechtsverkeer verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. Na vijftien jaar in het notariaat werkzaam geweest te zijn heeft Bernard Schols zich in woord en geschrift volledig toegelegd op het fenomeen estate planning. Hij is co-auteur van het Handboek (Nieuw) Erfrecht en het Handboek Estate Planning.

Cursusbeschrijving:
De dood leeft, en daarmee het erfrecht. Op rechtspraak.nl zijn erfrechtelijke uitspraken geen zeldzaamheid meer. Ook in de tijdschriften is er op het terrein van het erfrecht veel te beleven. Aan de hand van de actualiteit zullen onderwerpen als wettelijke verdeling, legitieme, andere wettelijke rechten, tweetrapsmakingen, quasi-legaten, executele, bewind en vereffening de revue passeren en bezien worden wat de huidige erfrechtelijke stand van zaken en best practice is. Er is ruimte voor praktijkvragen en uw eigen dossiers.

Cursus: Vrijdag 26 november 2021
Locatie: Van der Valk Hotel Schiphol A4
Rijksweg A4 Nr. 3
2132 MA Hoofddorp
Parkeren: Gratis
Tijdstip: 10.00 uur – 17.30 uur
PO punten: 6
Prijs: €399,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.