De fiscale aspecten van echtscheiding (live webinar)

De fiscale aspecten van echtscheiding (Live webinar)

Datum Cursus: Woensdag 7 juni 2023
Doelgroep: Advocaten en overige academici

Docent: Mr. R. Welling

Mr. Rob Welling (1983) studeerde Fiscaal Recht aan de Universiteit van Tilburg, doorliep de postacademische beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en diverse opleidingen gericht op het familierecht. Als fiscalist was Rob Welling circa 15 jaar werkzaam in de brede adviespraktijk bij een toonaangevendadvieskantoor in de Achterhoek/De Liemers. Al vroeg in zijn carrière zag hij de kracht van specialisatie en besloot hij zich als echtscheidingsfiscalist toe te leggen op het familierecht. Het zorgde ervoor dat hij al ruim een decennium zijn fiscale en financiële kennis combineert met het familierecht. Rob staat voor specialistische kennis, maar houdt van begrijpelijke taal. Als scheidingsfiscalist binnen het familierecht overziet hij de gevolgen van zijn advisering voor het civiele recht en heeft hij oog voor de persoonlijke belangen van zijn cliënten. Hij is empathisch daar waar mogelijk en zakelijk daar waar nodig. Dagelijks ervaart Rob Welling de toegevoegde waarde van zijn betrokkenheid bij familierechtelijke vraagstukken.

In 2021 maakte Rob Welling de overstap naar het zelfstandig ondernemerschap en ging hij verder als Welling fiscaal & financieel advies (www.wellingadvies.nl). Een gespecialiseerd advieskantoor dat zich volledig richt op de fiscale en financiële aspecten binnen het familierecht.

Rob Welling draagt graag zijn kennis over en is al jaren succesvol actief als trainer/docent voor diverse opleidingsinstellingen en beroepsverenigingen. Verder is hij bestuurslid van de Kring van Scheidingsspecialisten, coauteur van de Praktijkgids (echt)scheiding voor consumenten 2018 en publiceert hij met regelmaat artikelen/blogs omtrent het fiscale familierecht.

Cursusbeschrijving:
De toeslagenaffaire heeft op een pijnlijke wijze de tekortkomingen binnen de Belastingdienst blootgelegd. Een halsstarrige fiscus ontnam belastingplichtigen hun fiscale rechten met alle gevolgen van dien. De dagelijkse gang van zaken is in de regel minder extreem, maar discussies met de fiscus komen wel veelvuldig voor. Niet in de laatste plaats door de focus van de Belastingdienst op het life-event ‘echtscheiding’. De fiscaliteit rondom een echtscheiding is met recht complex te noemen, waardoor een fiscale uitglijder op de loer ligt. In deze cursus gaat fiscalist mr. Rob Welling op een praktische wijze in op de fiscale aspecten van een echtscheiding, waarbij onder andere de volgende onderwerpen zullen worden besproken:

• fiscaal partner- en toeslagpartnerschap
• de complexe eigenwoningregeling bij scheiding
• fiscale gevolgen van partneralimentatie (ook bij samenwoners) en de afkoop daarvan
• de fiscale gevolgen van (verborgen) pensioen- en lijfrenteverrekening.

Cursus: Woensdag 7 juni 2023
Locatie: nvt
nvt
nvt
Parkeren: nvt
Tijdstip: 09.00 uur – 12.15 uur
PO punten: 3
Prijs: €199,- bij uw aanmelding voor 7 mei 2023, daarna €299,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.