Ontwikkelingen Arbeidsrecht

Ontwikkelingen Arbeidsrecht

Datum Cursus: IN VOORBEREIDING
Doelgroep: Advocaten en overige academici

Docent: Prof. mr. G.C. Boot

Gerrard Boot is een allround beoefenaar van het arbeidsrecht. Begonnen in de sociale advocatuur werkte hij veertien jaar als advocaat bij Kennedy Van der Laan, voordat hij eerst kantonrechter en sinds 2015 raadsheer bij het gerechtshof Amsterdam werd. Sinds 2011 combineert hij dit met een aanstelling als hoogleraar arbeidsrecht in Leiden.

Cursusbeschrijving:
Gerrard Boot zal u op 10 november 2022 in drie uur de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht in 2022 uit de doeken doen. Dit jaar zijn belangrijke uitspraken te verwachten op het gebied van de kwalificatievraag (‘wanneer is iets een arbeidsovereenkomst, en wanneer niet?) en platformarbeid, zal de vaststelling van de hoogte van de billijke vergoeding verder tot ontwikkeling komen, maar staan ook wetswijzigingen op stapel. Zo moet op 1 augustus 2022 de Richtlijn Transparante Arbeidsvoorwaarden zijn geïmplementeerd, waarmee er een verdergaande scholingsplicht ontstaat, en nevenwerkzaamheden veel moeilijker verboden kunnen worden.

Cursus: IN VOORBEREIDING
Locatie: nvt
nvt
nvt
Parkeren: nvt
Tijdstip: 09.00 uur – 12.15 uur
PO punten: 3
Prijs: €199,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.