Actualiteiten Alimentatierecht

Actualiteiten Alimentatierecht

Datum Cursus: Donderdag 5 november 2020
Doelgroep: Advocaten, notarissen en overige academici

Docent: Mr. I. Vledder

Mevrouw mr. I. Vledder heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie. Zij is als redacteur alimentatie en familieprocesrecht verbonden aan de Kennisbank van Split-Online. Zij treedt regelmatig op in de media. Ook publiceert en twittert zij over het familierecht. Voordat zij advocaat werd heeft zij als rechterlijke ambtenaar in opleiding en bij Amnesty International gewerkt.

Cursusbeschrijving:
In deze drie uur durende cursus wordt aandacht besteed aan de recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van kinder- en partneralimentatie.

Belangrijke kwesties komen hierbij aan de orde. Is een niet-wijzigingsbeding bij kinderalimentatie rechtsgeldig? Wanneer is grievend gedrag zodanig dat het leidt tot beeindiging van de partneralimentatie?

Ook wordt aandacht besteed aan de op 1 januari 2020 in werking getreden Wet herziening partneralimentatie. Welke gevolgen heeft die wet voor uw praktijk?

De insteek van de cursus is praktisch. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk. Het niveau van de cursus is post-academisch

Cursus: Donderdag 5 november 2020
Locatie: Van der Valk Hotel Den Haag - Nootdorp
Gildeweg 1
2632 BD Nootdorp
Parkeren: Gratis
Tijdstip: 13.30 uur – 16.45 uur
PO punten: 3
Prijs: €225,- bij uw aanmelding voor 5 oktober 2020, daarna €325,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.