WWFT Kantoorbeleid (Live webinar)

WWFT Kantoorbeleid (Live webinar)

Datum cursus: Vrijdag 6 december 2024
Doelgroep: Advocaten, notarissen en overige academici

Docent: Prof. mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers

Birgit Snijder-Kuipers is universitair docent privaatrecht en notarieel recht Rijksuniversiteit Groningen, kandidaat-notaris De Brauw Blackstone Westbroek en fellow Onderzoekcentrum Onderneming & Recht Radbouduniversiteit Nijmegen. Zij publiceert over de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en geeft lezingen over dit onderwerp.

Cursusbeschrijving:
In deze cursus krijgt u antwoord op al uw vragen met betrekking tot uw kantoorbeleid.

• Weet u dat elk kantoor verplicht is om kantoorbeleid te hebben conform WWFT, wat de vereisten zijn en waar u op moet letten?
• Bent u ervan op de hoogte dat uw kantoorbeleid jaarlijks een update moet ondergaan?
• Kent u de verschillende soorten cliëntenonderzoek en weet u wat de vereisten aan identificatie zijn?
• Weet u wanneer sprake is van een ongebruikelijke transactie en waar u zo'n transactie moet melden?
• En hoe heeft u de identificatie- en meldprocedure in uw kantoorbeleid vastgelegd?
De docent, mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers, gaat in detail in op het opstellen van het verplichte kantoorbeleid op grond van de WWFT aan de hand van het 10-stappenplan dat wordt aanbevolen door het Ministerie van Financiën. Bij de invulling van uw kantoorbeleid houdt mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers uiteraard rekening met de handleidingen zoals vastgesteld door de beroepsorganisaties. Deze cursus is zeer praktijkgericht.

Bovendien ontvangt u bij deze cursus modellen van de hand van Birgit Snijder-Kuipers die u in elke Europese lidstaat kunt gebruiken. Het gaat om een UBO verklaring, een PEP verklaring en een pseudo-UBO verklaring. Tevens ontvangt u ook nog het mede door Birgit Snijder-Kuipers ontworpen 10-stappenplan dat in heel Nederland gebruikt wordt.

Houd uw eigen kantoorbeleid bij de hand tijdens deze online cursus. Dan kunt u ter plekke toetsen of uw kantoorbeleid aan de vereisten voldoet en kunt u het aanpassen waar nodig.

Cursus: Vrijdag 6 december 2024
Locatie: Online
nvt
nvt
Parkeren: nvt
Tijdstip: 12.00 uur - 14.00 uur
PO-punten: 2
Prijs: €179,- bij uw aanmelding voor 6 november 2024, daarna €279,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.