Actualiteiten Erfrecht (Live webinar)

Actualiteiten Erfrecht (Live webinar)

Datum Cursus: Vrijdag 13 december 2024
Doelgroep: Advocaten, notarissen en overige academici

Docent: Prof. mr. dr. F.W.J.M. Schols

Freek Schols is gespecialiseerd in de civiel- en fiscaalrechtelijke aspecten van het familievermogensrecht, waaronder te begrijpen het erfrecht. Hij is thans als hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen. Tot november 2008 was hij hoogleraar Estate Planning aan deze faculteit.

Cursusbeschrijving:
De dood leeft, en daarmee het erfrecht. Op rechtspraak.nl zijn erfrechtelijke uitspraken geen zeldzaamheid meer, sterker nog het is een Walhalla voor de erfrechtspecialist. Ook in de tijdschriften is er op het terrein van het erfrecht veel te beleven. Aan de hand van de actualiteit zullen onderwerpen als wettelijke verdeling, legitieme, andere wettelijke rechten, tweetrapsmakingen, quasi-legaten, executele, bewind en vereffening de revue passeren en bezien worden wat de huidige erfrechtelijke stand van zaken en best practice is. Er is ruimte voor praktijkvragen en uw eigen dossiers.

Cursus: Vrijdag 13 december 2024
Locatie: Online
nvt
nvt
Parkeren: nvt
Tijdstip: 09.00 uur – 12.15 uur
PO punten: 3
Prijs: €219,- bij uw aanmelding voor 13 november 2024, daarna €319,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.