Actualiteiten Beslag- en Executierecht

Actualiteiten Beslag- en Executierecht

Datum live webinar: Vrijdag 29 november 2024

Datum cursus: In voorbereiding

Doelgroep: Advocaten en overige academici

Docent: Prof. mr. A.W. Jongbloed

Prof. Mr. Ton Jongbloed promoveerde in 1987 op het onderwerp Reële executie in het privaatrecht. Hij is verbonden aan de Universiteit Utrecht en vanaf 2002 hoogleraar executie- en beslagrecht. Daarnaast is hij onder meer raadsheer-plaatsvervanger in Amsterdam en Leeuwarden en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor de Procespraktijk.

Cursusbeschrijving:
Tijdens deze actualiteitencursus wordt vanzelfsprekend aandacht besteed aan de recente wijzigingen van het executie- en beslagrecht per 1 oktober 2020, 1 januari en 1 april 2021. Daarnaast passeren veel actuele rechterlijke uitspraken omtrent de reikwijdte van een beslag, misbruik van executiebevoegdheid, de vraag wat een executoriale titel is en het bewijsbeslag de revue. Ook wordt ingegaan op de uitspraak van de Hoge Raad van 20 december 2019 (Hotel-restaurant De Zeester) waarbij deels werd teruggekomen op Ritzen/Hoekstra. En in welke gevallen moet een rechter zijn uitspraak afstemmen op een andere, eerdere uitspraak? En tenslotte wordt ingegaan op recente uitspraken betreffende de indirecte executiemiddelen lijfsdwang en dwangsom. Kan er bijvoorbeeld een dwangsom worden opgelegd als de veroordeelde voor de uitvoering van het gebod/verbod afhankelijk is van derden?

Voor iedereen is er geruime gelegenheid voor het stellen van vragen en/of het maken van opmerkingen.

Live webinar: Vrijdag 29 november 2024
Locatie: Online
nvt
nvt
Parkeren: nvt
Tijdstip: 13.30 uur - 16.45 uur
PO-punten: 3
Prijs: €219,- bij uw aanmelding voor 29 oktober 2024, daarna €319,-Cursus: In voorbereiding
Locatie: Aristo Amsterdam
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam
Parkeren: Betaald parkeren
Tijdstip: 10.00 uur - 17.30 uur
PO-punten: 6
Prijs: €425,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.