Actualiteiten Beslag- en Executierecht

Actualiteiten Beslag- en Executierecht

Datum cursus: Donderdag 18 november 2021
Doelgroep: Advocaten en overige academici

Docent: Prof. mr. A.W. Jongbloed

Prof. Mr. Ton Jongbloed promoveerde in 1987 op het onderwerp Reële executie in het privaatrecht. Hij is verbonden aan de Universiteit Utrecht en vanaf 2002 hoogleraar executie- en beslagrecht. Daarnaast is hij onder meer raadsheer-plaatsvervanger in Amsterdam en Leeuwarden en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor de Procespraktijk.

Cursusbeschrijving:
Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan actuele uitspraken en regelgeving. Zo wordt ingegaan op de reikwijdte van beslag, misbruik van executiebevoegdheid, executoriale titels en tenuitvoerlegging m.b.t. onroerende zaken (o.a. nieuwe regeling onderhandse hypothecaire executie en Verbeterde werking Vormerkung). Ook wordt ingegaan op het per 1 januari 2016 ingevoerde Beslagregister.

Daarnaast komt het verhaal van geldvorderingen (inclusief derdenbeslag met o.a. Europees bankbeslag), problematische schulden (o.a. voorstel tot aanpassing art. 447 en 448 Rv alsmede voorstel tot aanpassing van de beslagvrije voet) en specifieke beslagen (o.a. bewijsbeslag) aan bod.

Een cursus als deze is niet volledig zonder aandacht te besteden aan de indirecte executiemiddelen lijfsdwang en dwangsom. Voor iedereen is er geruime gelegenheid voor het stellen van vragen en/of het maken van opmerkingen.

Cursus: Donderdag 18 november 2021
Locatie: Van der Valk Hotel's-Hertogenbosch - Vught
Bosscheweg 2
5261 AA Vught
Parkeren: Gratis
Tijdstip: 10.00 uur - 17.30 uur
PO-punten: 6
Prijs: €399,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.