Actualiteiten- en verdiepingscursus materieel strafrecht en strafprocesrecht

Actualiteiten- en verdiepingscursus materieel strafrecht en strafprocesrecht

Datum cursus: In voorbereiding
Doelgroep: Advocaten en overige academici

Docent: Prof. mr. dr. S. Brinkhoff

Prof. mr. dr. S. (Sven) Brinkhoff is hoogleraar straf(proces)recht aan de Open Universiteit. In 2014 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar het gebruik van en de controle op startinformatie in het strafproces. Naast zijn werk op de universiteit heeft hij als rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Arnhem en de Rechtbank Amsterdam gefungeerd. Momenteel is hij actief als raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Bosch. Tevens is hij hoofddocent bij de Beroepsopleiding Advocatuur en trainer bij de SSR.

Cursusbeschrijving:

In deze cursus worden vele recente ontwikkelingen op het gebied van het materiële strafrecht, het strafprocesrecht en het sanctierecht besproken. Deze actualiteiten geven een aanleiding om in verdiepende zin stil te staan bij deze onderwerpen.

Gedurende de cursus zullen belangrijke uitspraken van het EHRM, de Hoge Raad en de feitenrechter de revue passeren. Ook wordt een blik geworpen op recente wetgeving.

De insteek is zoveel mogelijk een praktisch, toegespitst op het zo goed mogelijk voeren van verweren in strafzaken. De strafadvocaat is door deze cursus weer op de hoogte van trends en ontwikkelingen en kan hier zijn voordeel mee doen in een concrete strafzaak.


Cursus: In voorbereiding
Locatie: Van der Valk Hotel Schiphol A4
Rijksweg A4 Nr. 3
2132 MA Hoofddorp
Tijdstip: 10.00 uur – 17.30 uur
Parkeren Gratis
PO-punten: 6
Prijs: €399,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.