Actualiteiten Verplichte Zorgwetten Wvggz en Wzd (Live webinar)

Actualiteiten Verplichte Zorgwetten Wvggz en Wzd (Live webinar)

Datum cursus: Vrijdag 10 december 2021
Doelgroep: Advocaten en overige academici

Docent: Mr. R.B.M. Keurentjes

Mr. dr. R.B.M. (Rob) Keurentjes is senior rechter A in de rechtbank Noord-Nederland, daarvoor was hij president van de rechtbank Groningen. Hij is betrokken bij de drie evaluaties van de voorganger van de huidige wetten, de Wet Bopz en was voorzitter van de laatste evaluatiecommissie. Hij publiceert regelmatig over dit onderwerp, is hoofdredacteur van het blad Jurisprudentie gedwongen zorg en redacteur van het boek Commentaar gedwongen zorg.

Cursusbeschrijving:
Op 1 januari 2020 zijn de nieuwe verplichte zorgwetten in werking getreden. De Wet verplichte ggz [Wvggz] en de Wet zorg en dwang [Wzd] regelen de verplichte zorg van mensen met een psychische stoornis. De Wet forensische zorg opent voor de strafrechter de mogelijkheid een civielrechtelijke machtiging op te leggen. De Wvggz en de Wzd zijn heel anders van opzet dan hun voorganger, de Wet Bopz. In deze cursus krijgt u een uitgebreide uitleg van de te volgen procedures. Ook zal er aandacht zijn voor de uitvoering van verplichte zorg en het klachtrecht. En een bespreking van de jurisprudentie die er inmiddels is, zal niet ontbreken.

Cursus: Vrijdag 10 december 2021
Locatie: Online
nvt
nvt
Parkeren: nvt
Tijdstip: 13.30 uur - 17.15 uur
PO-punten: 3
Prijs: €199,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.