Actualiteiten Alimentatierecht

Actualiteiten Alimentatierecht

Datum Cursus: Dinsdag 30 maart 2021
Doelgroep: Advocaten, notarissen en overige academici

Docent: Mr. A. Hendriks

Mevrouw mr. A. Hendriks is sinds 2007 werkzaam als advocaat te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het civiele jeugdrecht en adviseert en procedeert uitsluitend op die rechtsgebieden. Ariane is lid van de vereniging Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Zij publiceert regelmatig blogs en artikelen over familierechtelijke onderwerpen, o.a. op de Kennisbank van Split-Online. Voordat Ariane advocaat werd, werkte ze als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij. Politieke ontwikkelingen rond het familierecht volgt zij nog steeds op de voet.

Cursusbeschrijving:
In deze drie uur durende cursus wordt aandacht besteed aan de recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van kinder- en partneralimentatie.

Belangrijke kwesties komen hierbij aan de orde. Is een niet-wijzigingsbeding bij kinderalimentatie rechtsgeldig? Wanneer is grievend gedrag zodanig dat het leidt tot beeindiging van de partneralimentatie?

Ook wordt aandacht besteed aan de op 1 januari 2020 in werking getreden Wet herziening partneralimentatie. Welke gevolgen heeft die wet voor uw praktijk?

De insteek van de cursus is praktisch. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk. Het niveau van de cursus is post-academisch

Cursus: Dinsdag 30 maart 2021
Locatie: Van der Valk Hotel Schiphol A4
Rijksweg A4 Nr. 3
2132 MA Hoofddorp
Parkeren: Gratis
Tijdstip: 13.30 uur – 16.45 uur
PO punten: 3
Prijs: €225,- bij uw aanmelding voor 2 maart 2021, daarna €325,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.