IPR echtscheiding en gezag (live webinar)

IPR echtscheiding en gezag (live webinar)

Datum cursus: Maandag 5 juni 2023
Doelgroep: Advocaten, notarissen en overige academici

Docent: Prof. mr. dr. I. Sumner

Ian Sumner is hoogleraar familierecht en internationaal privaatrecht aan de Tilburg University en rechter plaatsvervanger bij de Rechtbank Overijssel. Ian Sumner studeerde rechten aan Christ’s College, Cambridge University, waar hij cum laude afstudeerde. In 2001 emigreerde hij naar Nederland. Van 2001 tot 2005 verrichtte hij promotieonderzoek in het internationale familierecht. Dit onderzoek resulteerde in zijn proefschrift, dat hij in 2005 aan de Universiteit Utrecht verdedigde. Hij ontving hiervoor in 2005 de Ius Commune Prijs en won in 2008 de Prix d’AISDC van het Zwitserse Instituut voor Rechtsvergelijking. In 2008 won bij een prestigieuze VENI-beurs om onderzoek te doen naar grensoverschrijdende alimentatie betalingen.

Cursusbeschrijving:
De wereld wordt steeds mobieler en dat heeft gevolgen voor uw praktijk. Tegelijkertijd wordt de regelgeving ook complexer met meer internationale verdragen en Europese verordeningen. Tijdens deze cursus krijgt u uitleg over verschillende terreinen.

Er zal aandacht worden besteed aan internationale huwelijken en echtscheidingen (bijvoorbeeld de erkenning van buitenlandse huwelijken in Nederland en de bevoegdheid van de Nederlandse rechter om de echtscheiding uit te spreken). In de tweede gedeelte van de cursus wordt aandacht besteed aan het internationaal gezagsrecht. Wanneer is de Nederlandse rechter bevoegd om uitspraak te doen over het gezag, omgangsregelingen of een OTS? En welk recht wordt toegepast?

De cursus is praktisch ingestoken zodat u aan het einde van de cursus een goed overzicht heeft van alle verschillende wet- en regelgeving, alsmede de belangrijkste jurisprudentie van zowel de Hoge Raad als het Hof van Justitie.

Voor iedereen is er geruime gelegenheid voor het stellen van vragen en/of het maken van opmerkingen.

Cursus: Maandag 5 juni 2023
Locatie: Online
nvt
nvt
Parkeren: nvt
Tijdstip: 13.30 uur - 16.45 uur
PO-punten: 3
Prijs: €199,- bij uw aanmelding voor 5 mei 2023, daarna €299,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.