Wet Herziening Partneralimentatie

Wet Herziening Partneralimentatie

Datum Cursus: Woensdag 26 juni 2019
Doelgroep: Advocaten, notarissen en overige academici

Docent: Mr. A. Hendriks

Mevrouw mr. A. Hendriks is sinds 2007 werkzaam als advocaat te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het civiele jeugdrecht en adviseert en procedeert uitsluitend op die rechtsgebieden. Ariane is lid van de vereniging Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Zij publiceert regelmatig blogs en artikelen over familierechtelijke onderwerpen, o.a. op de Kennisbank van Split-Online. Voordat Ariane advocaat werd, werkte ze als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij. Politieke ontwikkelingen rond het familierecht volgt zij nog steeds op de voet.

Cursusbeschrijving:
De wet Herziening Partneralimentie komt er aan: bent u er klaar voor?

Het Wetsvoorstel herziening partneralimentatie treedt waarschijnlijk op 1 januari 2020 in werking. Het wetsvoorstel beperkt de duur van de partneralimentatie, met uitzonderingen voor bepaalde groepen alimentatiegerechtigden, en introduceert een nieuwe hardheidsclausule.

Deze cursus behandelt het wetsvoorstel en gaat in op de gevolgen ervan voor de familierechtpraktijk. Zo betekent deze wet dat u in 2019 goed met uw cliënt moet bekijken wat een gunstig moment is om te scheiden! Alimentatieplichtigen kunnen namelijk beter wachten tot na 1 januari 2020 met hun scheiding, terwijl alimentatiegerechtigden juist voor die datum hun verzoek in moeten dienen. In de cursus wordt de (veelbewogen) geschiedenis van het wetsvoorstel besproken en komt aan de orde hoe u daar argumenten ten gunste van uw cliënt(e) uit kunt destilleren. En er wordt besproken hoe u in uw advisering kunt anticiperen op de hardheidsclausule. De cursus duurt drie uur. De insteek is praktisch; u kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk.

Cursus: Woensdag 26 juni 2019
Locatie: Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
Parkeren: Gratis
Tijdstip: 13.30 uur – 16.45 uur
PO punten: 3
Prijs: €225,- bij uw aanmelding voor 26 mei 2019, daarna €325,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.