Wet Herziening Partneralimentatie

Wet Herziening Partneralimentatie

Datum Cursus: Woensdag 20 november 2019
Doelgroep: Advocaten, notarissen en overige academici

Docent: Mr. I. Vledder

Mevrouw mr. I. Vledder heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie. Zij is als redacteur alimentatie en familieprocesrecht verbonden aan de Kennisbank van Split-Online. Zij treedt regelmatig op in de media. Ook publiceert en twittert zij over het familierecht. Voordat zij advocaat werd heeft zij als rechterlijke ambtenaar in opleiding en bij Amnesty International gewerkt.

Cursusbeschrijving:
De wet Herziening Partneralimentie komt er aan: bent u er klaar voor?

Het Wetsvoorstel herziening partneralimentatie treedt waarschijnlijk op 1 januari 2020 in werking. Het wetsvoorstel beperkt de duur van de partneralimentatie, met uitzonderingen voor bepaalde groepen alimentatiegerechtigden, en introduceert een nieuwe hardheidsclausule.

Deze cursus behandelt het wetsvoorstel en gaat in op de gevolgen ervan voor de familierechtpraktijk. Zo betekent deze wet dat u in 2019 goed met uw cliënt moet bekijken wat een gunstig moment is om te scheiden! Alimentatieplichtigen kunnen namelijk beter wachten tot na 1 januari 2020 met hun scheiding, terwijl alimentatiegerechtigden juist voor die datum hun verzoek in moeten dienen. In de cursus wordt de (veelbewogen) geschiedenis van het wetsvoorstel besproken en komt aan de orde hoe u daar argumenten ten gunste van uw cliënt(e) uit kunt destilleren. En er wordt besproken hoe u in uw advisering kunt anticiperen op de hardheidsclausule. De cursus duurt drie uur. De insteek is praktisch; u kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk.

Cursus: Woensdag 20 november 2019
Locatie: Van der Valk Hotel Den Haag - Nootdorp
Gildeweg 1
2632 BD Nootdorp
Parkeren: Gratis
Tijdstip: 13.30 uur – 16.45 uur
PO punten: 3
Prijs: €225,- bij uw aanmelding voor 20 oktober 2019, daarna €325,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.